Šta je Gheek?
Gheek Original je ukusan spoj:
1) Organskog hladno ceđenog kokosovog ulja i
2) Organskoj ghee-ja (prečišćenog maslaca).
Specifična kombinacija masnih kiselina(60% srednjelančanih) iz kokosovog ulja ga čini fantastističnim za ljudsku ishranu. Pokazano jeda unos kokosovog ulja poboljšava metabolizam, utiče na smanjenje telesne težine, podiže imunitet, štiti od bakterija i infekcija (zbog visokog sadržaja laurinske kiseline), podiže energiju, poboljšava probavu i apsorpciju hranljivih materija i ima povoljan uticaj na ukupan holesterol. Prerađeno kokosovo ulje može biti štetno zbog toksičnih hemikalija i rastvora koje sekoriste u procesu. Gheek kokosovo ulje je hladno ceđeno (neprerađeno) i sertifikovano organsko, što vam garantuje sve benefite ove divne namirnice bez ikakvih štetnih efekata.
Ghee je još od drevnih naroda poznat po ajurvedskim svojstvima i smatra se jednom od najzdravijih namirnica na planeti. Sadrži vitamine rastvorljive u masti A, D i E. Ghee je pročišćeni puter koji sadrži linolnu kiselinu koja pomaže ravnoteži nivoa holesterola. Poznato je da smanjuje upalne procese i povećava energiju. Ne sadrži kazein, surutku ili laktozu . Zbog načina uzgoja životinja u današnje vreme, ghee koji nije organskog porekla može imati poremećen odnos masnih kiselina, kao i ostatke hormona i antibiotika. Zato u Gheek ide sertifikovano organski ghee nastao od mleka krava sa ispaša uzgojenih po organskim principima.
Ove dve lekovite masti, pomešane do savršenstva i dozirane u Gheekovo pogodno pakovanje, su odlične za ljude sa dinamičnim životnim stilom, ljude na keto ishrani, i ljude sa dijabetesom.
Kako upotrebiti Gheek?
Primarna upotreba Gheek-a je dodatak kafi, čaju, smutiju ili kaši. Sa Gheekom možete i da kuvate ili pržite brz rizika od oslobađanja toksičnih materija, jer su obe ove masti stabilne. Koje su prednosti korišćenja? Kada ubacite Gheek u kafu on: produžava osećaj sitosti,dobra je zamena mleko, a što je najvažnije uravnotežuje oslobađanje kofeina, što znači da nećete posle kafe dobiti naglo puno energije a onda nakon nekog kratkog vremena nagli pad energije (zbog pada pritiska - jer je kafa diuretik), nego ćete dobiti stabilnu energiju koja će trajati satima, bez padova. Naučno je dokazano da kombinacija masti iz kokosa i gija sa kafom daju ovaj efekat.
Pored toga, na koji god način da konzumirate gheek, bilo da ga dodate u smuti ili kašu, zdrave masti iz njega dokazano izoštravaju fokus, povećavaju energiju, olakšavaju kontrolu težine i smanjuje potrebu za šećerom. Pored svega toga, ovaj tip masti će pomoći organizmu da bolje apsorbuje i iskoristi sve druge nutrijente (vitamine, minerale i fitonutrijente) koji vam se nalazi u smutiju ili kaši.
Ulja se najčešće koriste za prženje hrane, za salatu ili kao sastavni deo kozmetike. Kao ulja za masažu su u širokoj primeni. Ulja se dobijaju mehaničkim gnječenjem raznih semenki i plodova, kao što su na primer, suncokret, bundeva, lan, susam, masline, kokos.
Postoje rafinisana i ne rafinisana ulja. Nerafinisana ulja se nazivaju još i „hladno ceđena ulja“ i nutritivno su bogatija od rafinisanih.
U našoj širokoj ponudi možete pronaći organsko ulje lana, ulje pšenice, bundevino ulje, kokosovo ulje, ulje noćurka, ulje crnog kima i druge.