Pšenična trava u prahu istovremeno osvežava i povećava nivo energije. Sadrži prirodne vitamine, minerale, mikroelemente i enzime. Naše telo lako može da ih apsorbuje jer njeno varenje ne zahteva mnogo energije, pa je bez problema mogu koristiti i oni koji imaju probavnih problema. Pšenična trava spada u najbogatije izvore hlorofila.
Pšenica se požanje pre nego što klasa, kad je otprilike 15 cm visoka. Požnjevena pšenična trava se pažljivo suši na niskoj temperaturi i pre pakovanja se izmrvi u prah. Ovo je potpuno prirodno – sadži 100% prirodne sastojke, bez ikakvih aditiva, boja ili poboljšivača ukusa.
Preporuka za upotrebu: 1-2 kafene kašičice dnevno rastvorene u voćnom soku ili jogurtu, ili sa medom, ili sa vodom. Predlažemo da dobro promešate da se rastvori.
Najpoznatije žitarice su pšenica, ječam, raž, ovas, pirinač, kukuruz. Međutim u novije vreme pojavljuju se na našem tržištu i nove kao na primer čija, kinoa, koje smo vrlo lako prihvatili. Sve one su bogate ugljenim hidratima,belančevinama,celulozom,mineralnim materijama i vitaminima te ih toplo preoručujemo.
U žitarice bez glutena spadaju kukuruz, proso, pirinač, heljda, kinoa.