Perga 21

0.0 od 5 na osnovu 0 glasa/ova. Ocenite
Cena: 2390 RSD
U cenu je uračunat PDV.
Dostava je 200.00 RSD za ukupnu narudžbu.
Na lageru: Dostupno .

Najvrednija komponenta ovog proizvoda je svakako fermentisani polen, poznatiji kao perga ili 'pčelinji hleb'. Za razliku od sirovog polena (koji se sakuplja pomoću mehaničkih hvatača koji se postavljaju na ulazu u košnicu), polen u ćelijama saća prolazi kroz složene procese prerade odnosno fermentacije pod uticajem brojnih gljivica i korisnih bakterija, uz dodatak enzima i sekreta iz pčelinjih žlezda. U tom procesu polenova zrna bivaju oslobođena teško svarljive celulozne opne pri čemu nastaje jedan od najvrednijih pčelinjih proizvoda, kako za pčelinju zajednicu, tako i za čoveka - kao hranljivo i apiterapeutsko sredstvo.

Svoju viziju poslovanja Bee&Well tim gradi na apsolutnoj posvećenosti prirodi koja prevazilazi običnu trgovinu pčelinjim proizvodima i lekovitim biljkama. Praveći pergu, pčele dodaju polenu nektar i med. Iz literature je poznato da u procesu prerade polena u pergu pčele koriste čak 107 vrsta gljivica, od kojih više od 80 specijalizovanih vrsta kvasaca, kao i 39 vrsta korisnih bakterija koje, zajedno, doprinose da perga ima devet puta veću hranljivu vrednost od sirovog polena. Pod dejstvom fermenata iz meda, sekreta pčelinjih žlezda i niza pomenutih mikroorganizama, dolazi do mlečno kisele fermentacije u kojoj se polen pretvara u pergu. Mlečno kisela fermentacija perge u pčelinjem saću traje oko 15 dana, pri čemu se nagomilava izvesna količina mlečne kiseline koja, zajedno sa drugim prisutnim jedinjenjima koja imaju antibiotska svojstva, obezbeđuje prirodnu konzervaciju perge u dužem vremenskom periodu.

Sastav:

Preparat obiluje kvalitetnim belančevinama, svim nezamenjivim aminokiselinama, ugljenim hidratima, masnim kiselinama, vitaminima B grupe, vitaminima K, E, D, C, posebno vitaminom P (Rutin), provitaminom A (Karotin), različitim mineralima i oligoelementima (posebno kalijumom i gvožđem), eteričnim uljima, enzimima, pigmentima i drugim biološki aktivnim prirodnim materijama. Sastavne komponenate preparata PERGA 21  su izbalansirane u sledećem odnosu: Perga = 21 gr., Odabrane lekovite biljke sa područja Fruške gore = 10%, Prirodni med = do 250 gr.

Nacin delovanja : 

S obzirom na izuzetno kvalitetan i raznovrstan sastav, PERGA 21 predstavlja nezamenjiv dodatak svakodnevnoj ishrani. Upotreba preparata je veoma značajna u ishrani dece i sportista jer popravlja opšte psihofizičko stanje organizma, naročito u slučaju povećanih fizičkih napora. Pored toga, polivitaminski karakter ovog proizvoda ima i terapeutsko dejstvo koje već posle nekoliko dana, do tri nedelje, garantuje vidljive rezultate kod osoba svih uzrasta koje se leče od različitih poremećaja u organizmu.

Naučno je dokazano da konzumiranje fermentisanog polena i meda dovodi do brzog porasta hemoglobina u krvi (bez štetnih posledica), jačanja zidova krvnih sudova i regulisanja njihove propustljivosti, regulisanja hipertenzije i arterioskleroze, kao i uspostavljanja balansiranog odnosa između dobrog i lošeg holesterola. Poseban značaj u smislu poboljšanja stanja krvnih sudova ima vitamin P=Rutin koji je u pergi prisutan u izuzetno visokoj koncentraciji, kao ni u jednom drugom prirodnom proizvodu (13 mg u 100 grama perge). Istovremeno, perga jača imunološki sistem organizma i doprinosi smanjenju umora. Koristi se u lečenju kolitisa, hroničnih zatvora, hepatitisa i drugih poremećaja funkcija jetre, hroničnih zapaljenja prostate, kao i muške sterilnosti i impotencije. Pored svega, tradicionalna kineska medicina koristi pergu i za aktiviranje oslabljenih mišićnih ligamenata očiju, sprečavanje krvarenja u mrežnjači oka, kao i za lečenje oštećenja kože koja nastaju kao posledica primene radioterapije. Poznato je da perga ima jako antiseptičko dejstvo na širok spektar patogenih mikroorganizama. Preporučuje se i kod poremećaja memorije, naročito starijih osoba, kod upale moždane kore, kao i kod nervnih i psihičkih oboljenja. Primenjuje se prilikom smetnji u radu srca, gastritisa, poremećaja u radu žlezda sa unutrašnjim lučenjem, čira na dvanaestopalačnom crevu, smanjenog libida, prilikom raznih alergija, prehlada i gripa. Doprinosi obnavljanju crevne flore oštećene uzimanjem lekova i omogućava bezbedno držanje raznih vrsta dijeta za mršavljenje bez opasnosti od pojave deficita esencijalnih materija u organizmu. Poboljšava ishranu materice bez štetnog uticaja na plod, a fetusi dobijaju veću težinu i nivo hemoglobina, ukupnog proteina, serumskog gvoždja i albumina. Poznato je da se u sklopu lečenja najtežih bolesnika koji zapadnu u stanje kome, perga stavlja pod jezik takvih pacijenta 4-5 puta dnevno, po 1 gram. Jednom rečju, perga blagotvorno deluje na pravilno odvijanje svih metaboličkih procesa u organizmu.

Recenzije

Trenutno nema ocena za ovaj proizvod.

Ocenite proizvod

Želim da ocenim ovaj proizvod. Da biste ocenili ovaj proizvod, kliknite ovde.

Slični proizvodi

Med i proizvodi od meda

Med je slatka, aromatična, gusta tečnost koju proizvode medonosne pčele iz cvetnog nektara, medne rose sa lišća četinara i listopadnog drveća, slatkih materija koje izlučuju sitni insekti ili od slatkog soka plodova nekih biljaka. 

Med je bogat veoma lako svarljivim prostim šećerima, pa veoma brzo daje energiju organizmu. Bogat je i mineralima, kao što su gvožđe, kalcijum, natrijum i magnezijum. Pa ipak, on je više od obične hrane. 

Višestrana dobrobit meda ogleda se tome što pomaže u oporavku kod grebotina i posekotina, kašlja i upala u grlu, čisti od parazita, pomaže protiv nesanice, privlači vlagu u kožu i daje sjaj kosi. Mešanjem sa drugim sastojcima daje blagotvorne rezultate, pa se zato često koristi i u kozmetičke svrhe.

Uz ovo su kupovali

Bee & Well

Perga 21
Perga 21
Cena: 2390 RSD
Na lageru:
Dostupno