Plava Šljiva

0.0 od 5 na osnovu 0 glasa/ova. Ocenite
Cena: 70 RSD
  • Dostava je 300.00 RSD za ukupnu narudžbu.
  • Stručna podrška putem E-maila ili telefona
  • Sigurno plaćanje pouzećem ili karticom
Na lageru: Trenutno nije dostupno .

100% je prirodna voćna pločica napravljena od najkvalitetnijih domaćih šljiva. Pripremljena je posebnom tehnologijom tako da su sačuvane sve biološke i nutritivne vrednosti sirovog voća.

Voćna pločica je bez šećera, glutena, aditiva, konzervanasa, veštačkih boja i aroma. Izvor je vitamina C, K, E, B6 te folne kiseline i niacina. Od minerala sadrži bakar, kalijum,magnezijum, gvožđe, bor.

Šljiva sadrži značajne količine flavonoida polifenola poput luteina, kriptoksantina i zeaksantina kojima se pripisuju snažna antioksidaciona i protivupalna svojstva.

Šljive sadrže limunsku kiselinu koja otklanja umor, sprečava grčeve te poboljšava rad jetre i probavnog sistema.

Šljiva obiluje dijetetskim vlaknima koji doprinose pravilnoj probavi i zdravom metabolizmu.

Šljive imaju vrlo nizak glikemijski indeks (GI) što ih čini odličnim saveznikom u kontroli visine šećera u krvi. Vlakna iz šljiva pomažu u normalizaciji visine šećera u krvi tako što usporavaju brzinu kojom hrana napušta želudac te kontrolišu oslobađanje glukoze u krvi nakon obroka.

Mela Fruit voćne pločice su pogodne za brzu i laku konzumaciju, u ishrani svih kategorija ljudi, sportista, rekreativaca, male dece. Podržavaju vegetarijansku , vegansku i makrobiotičku ishranu. Pogodne su za dijabetičare. Pogodne su za ishranu u toku posta na vodi, kod raznih zdravstvenih stanja, pre svega celijačne bolesti (intolerancijena gluten).

Sastav: Šljiva i ništa više.

Specifikacije

  100g 10g
Energetska vrednos:

333,4Kcal

1413.2kj

33,34Kcal

141,32kj

Proteini:

1.54g

0.15g
Masti: 0.70g 0.07g

Ugljeni hidrati

77.49g 7,75g

Recenzije

Trenutno nema ocena za ovaj proizvod.

Ocenite proizvod

Želim da ocenim ovaj proizvod. Da biste ocenili ovaj proizvod, kliknite ovde.

Slični proizvodi

Urma -0%

Urma

230 RSD
Suva smokva Novo! -0%

Suva smokva

140 RSD
Suva smokva Novo! -0%

Suva smokva

531 RSD
Trenutno nije dostupno.
Suvo Grožđe Novo! -0%

Suvo Grožđe

1900 RSD

Suvo voće

Suvo voće je voće nastalo sušenjem tehnološki zrelog voća prirodnim putem (sunce, vetar) ili putem mašina, do stepena koji omogućuje dulje čuvanje.

Primeri suvog voća su grožđice, suve šljive, suve smokve, ali i ostalo voće kao datula, jabuka, kajsija, banana, brusnica, kruška, ananas, mango, papaja, jagoda, kokos i dr. Postoje tri osnovna tipa sušenog voća: osušeni celi ili seckani plodovi, osušeni mleveni proizvodi i suvi proizvodi u prahu (ekstrakti). Suvi voćni proizvod mora imati boju, miris i ukus svojstven voću od kojeg je dobijen.

Sušeno voće ima nekoliko puta veću energiju od svežeg voća, kao i sastav hranjivih delova, posebno šećera, gvožđa i količine biljnih vlakana. Količina vode u suvom voću iznosi 16-25%. Suvo voće, za razliku od svežeg voća, vari se duže vremena u želucu.

Međutim, ne treba smetnuti s uma da je u sušenom voću veća koncentracija i prirodnih šećera, što ne mora nužno uzrokovati zabrinutost. Sušeno voće može biti hranljiva, prikladna i prenosiva užina, posebno u kombinaciji sa orašastim plodovima.

Uz ovo su kupovali

Orah jezgro Novo! -0%

Orah jezgro

1050 RSD
Dekstroza -0%

Dekstroza

170 RSD
Trenutno nije dostupno.

Mela Fruit

Plava Šljiva
Plava Šljiva
Cena: 70 RSD
Na lageru:
Trenutno nije dostupno