Skrob od tapioke

0.0 od 5 na osnovu 0 glasa/ova. Ocenite
Cena: 375 RSD
  • Dostava je 200.00 RSD za ukupnu narudžbu.
  • Stručna podrška putem E-maila ili telefona
  • Sigurno plaćanje pouzećem ili karticom
Na lageru: Dostupno .

Tapioka ili manioka je žbun koji raste u Južnoj Americi (Brazilu), Zapadnoj Indiji i u nekim drugim
tropskim krajevima.
U ishrani se koristi tapioka skrob, koji se dobija iz korena biljke kasava. Koren tapioke je veoma
bogat ugljenim hidratima. Pored ugljenih hidrata, sadrži i gvožđe neophodno za funkcionisanje
ljudskog tela i stvaranje crvenih krvnih zrnaca.

Za šta se koristi Tapioka skrob


Kao brašno, tapioka se može koristiti u pripremi raznih jela i smatra se jednom od najboljih zamena
za pšenicu. Ne sadrži gluten.


Ipak, najčešća upotreba je u svrhu proizvodnje pudinga izvrsnog ukusa i glatke teksture, kao i za
zgušnjavanje soseva i variva.
Tapioka brašno ne utiče na boju, miris i ukus, pa je pogodno za slatka i slana jela.
Dodavanje odgovarajućih boja, aroma, jaja, mleka i šećera može se preraditi u različite proizvode,
posebno u obliku poslastica.

Tipično doziranje je da se 2 kašike tapioka brašna umuti u nešto manje od litre vode, ostavi 3 sata
da nabubri, a potom stavi na laganu vatru i meša sve dok ne postane glatka masa. Ako je pregusto
doda se malo ključale vode. Toj osnovnoj masi može se dodavati aroma (npr. kakao, vanila, kokos
i sl.) i jestiva boja.


Takođe, primenu nalazi i u proizvodnji hleba, a u kombinaciji sa drugim brašnima bez glutena,
posebno pirinčanim, bademovim i kokosovim daje najbolje rezultate. Prilikom pečenja daje hrskavu
koricu. Može se dodavati i mlevenom mesu radi vezivanja strukture mesa.


Gotovo 100% sastava čine ugljeni hidrati, bez zasićenih masti, proteina. 
Energetske i hranljive vrednosti (100 g):
Energetska vrednost 1498kJ/358kcal.

Pakovanje: 500 g
Zemlja porekla: Tajland
Uvoznik : Inexall Company doo, Subotica

Recenzije

Trenutno nema ocena za ovaj proizvod.

Ocenite proizvod

Želim da ocenim ovaj proizvod. Da biste ocenili ovaj proizvod, kliknite ovde.

Slični proizvodi

Brašno, mekinje i griz

Brašno je sitno samlevena i prosejana pšenica, raž, ovas i druge žitarice. Tako razlikujemo pšenično brašno, ražano brašno, brašno od heljde, brašno od spelte, brašno od ječma i druga.

Mekinje su jestiv mleveni omotač semena ili spoljni zaštitni sloj pšenice, raži i drugih žitarica, razdvojen od jezgra.  Imaju korisno dejstvo na digestivni trakt (varenje) čoveka.

Griz je namirnica koja se dobija mlevenjem pšenice iz središnjeg dela zrna. Karakterišu ga blago žuta boja, ujednačena granulacija i velika moć upijanja. Prirodan je proizvod, bez dodatka aditiva i konzervansa. Koristi se za ishranu dece i odraslih osoba. Ova primena je opravdana visokom nutritivnom vrednošću. Pšenični griz se može upotrebiti kao osnova ili dodatak slanim i slatkim jelima - griz kolač.

Pšenični griz je jedan od najboljih izvora proteina, bogat esencijalnim mineralima (P, Mg, Ca, Gvožđe) i vitaminima (provitamin A, B kompleks, E, D i K9). Griz je bogat dijetetskim vlaknima, dok je sadržaj masnoća nizak.

Uz ovo su kupovali

Inexall i Sweet Adventure

Skrob od tapioke
Skrob od tapioke
Cena: 375 RSD
Na lageru:
Dostupno